Biology Iran

Biology Iran

وبلاگ بچه های تجربی

منوي اصلي

آرشيو موضوعي

آرشيو مطالب

لينکستان

ساعت

امکانات

ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 3
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 9
بازدید ماه : 22
بازدید کل : 13911
تعداد مطالب : 37
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1

کد متحرک کردن عنوان وب


چرا گیاهان صابون می‌سازند؟

دید کلی
بسیاری از گیاهان ، ساپونین دارند، مواد شیمیایی که هنگام مخلوط شدن با آب ، کف صابون و آب صابون می‌سازند. غاسول صابونی ، گیاهی است زیبا با گلهای صورتی که بطور طبیعی در کنار رودخانه رشد می‌کند و سابقا نزدیک کارگاههای پشم کاشته می‌شد تا از کف صابون تهیه شده با جوشاندن برگها و ریشه‌های آن برای شستن پشم استفاده شود. صدها گیاه صابونی دیگر وجود دارد و در برخی از آنها ، ساپونین به میزان 30‌درصد وزن خشک گیاه موجود است.
ساپونین در گیاه میزبان
با اینکه این ترکیبات برای صنعت پشم مفیدند، ولی تا همین اواخر ، هیچ کس نمی‌دانست به چه طریقی (اگر روشی وجود داشت) این ساپونین‌ها برای گیاه میزبان مفیدند. آنها یولاف را که یک گیاه غیرعادی و شاید بی‌نظیر در میان غلات باشد، مطالعه کرده اند، زیرا مقدار ساپونین آن بالاست. این گروه حدس می‌زدند که ترکیبات ساپونین ممکن است به یولاف کمک کند تا در مقابل بیماریهای قارچی حفاظت شود، زیرا یولاف نسبت به گندم که ساپونین ندارد، حساسیت کمتری به بیماریهای قارچی دارد.
عملکرد ساپونین
برای آزمون این نظریه ، پژوهشگران ژنهای گیاه یولاف را تغییر داند تا دیگر ساپونین تولید نکند و دریافتند که گیاه ، مقاومت طبیعی خود را به تیک-آل (نام رایج توصیفی یکی از جدیترین بیماری قارچی غلات) از دست داده است. پژوهشهای بیشتر ، آشکار کرد که ساپونین‌ها از طریق واکنش با استرول‌ها که جزء اصلی غشای اطراف رشته های هاگ‌قارچ است، مقابله می‌کند. این واکنش موجب می‌شود تا مولکولهای استرول دور هم جمع شوند. به این ترتیب ، سوراخهایی در غشا ایجاد می‌شود که از طریق آن ، سیتوپلاسم به بیرون نشت می‌کند و قارچ می‌میرد.



گونه مقاوم گندم در مقابل قارچ
گندم ، ساپونین ندارد و بدین ترتیب نیست؛ قارچ کشها موثر نیستند، زیرا قارچها در خاک زندگی می‌کنند و مواد شیمیایی آن قدر به عمق خاک نفوذ نمی‌کند تا ریشه‌ها را در مقابل عفونت حفاظت کند. با وجود این ، پژوهشگران عقیده دارند در عرض یک یا دو سال امکان دارد بتوانند ژنهای مورد نیاز را برای تولید ساپونین‌ها از یولاف به گندم منتقل کنند، بدین ترتیب انواع جدیدی از غلات با مقاومت طبیعی در مقابل تیک-آل بیماریهای قارچ ایجاد می‌شود.

انتقال ژنها به درون گندم به روشی که اولا مقدار ساپونین قابل توجه باشد و دوم اینکه به نسلهای بعد منتقل شود ممکن است چند سال طول بکشد. با وجود این ، فن‌آوری مورد نیاز برای وارد کردن ژنها به درون گیاه تک لپه‌ای‌ها (طبقه ای از گیاهان که غلات به آن تعلق دارند) ، هم‌اکنون فراهم است و به نظر می‌رسد که گندم صابونی مقاوم به تیک-آل در چند سال آینده در دسترس خواهد بود.

با عرضه گندم سازنده ساپونین ، نباید هیچ خطری برای سلامت بشر وجود داشته باشد، زیرا ما یولاف سازنده ساپونین را بی‌آنکه هیچ اثر زیانباری برای سلامت ما ساخته باشد مدتهاست که می‌خوریم. حتی امکان اینکه نان ساخته شده از گندم حاوی ساپونین مزه صابون داشته باشد، می‌توان با افزودن توالی DNA به ژنهایی که تنها در ریشه‌ها، ساقه‌ها و برگهای گیاه عمل می‌کنند (نه در دانه) منتفی کرد.
 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





نويسنده: Reza Almasian تاريخ: پنج شنبه 2 / 9 / 1391برچسب:مقالات زیست شناسی, موضوع: <-PostCategory-> لينک به اين مطلب

درباره وبلاگ

وبلاگ گروه علوم تجربی

نويسندگان

لينکهاي روزانه

جستجوي مطالب

طراح قالب

© All Rights Reserved to biology-iran.LoxBlog.Com | Template By: NazTarin.Com